Shockwave therapie

Shockwave therapie
Shockwave therapie is een veilige en effectieve behandelmethode voor veel chronische klachten zoals:
- Hielspoor
- Achillespees klachten
- Kniepees klachten
- Verkalking van pezen
- Tennis- en golferselleboog
- Scheenbeen klachten (shinsplint)
Enkele behandelingen kunnen lijden tot het verminderen van pijnklachten of de pijn laten verdwijnen. Omdat ook de oorzaak van de pijn behandeld moet worden wordt shockwave vaak gecombineerd met manuele mobilisaties en/of oefeningen om het weefselherstel te optimaliseren.
Wat is shockwave therapie?
Shockwave therapie is een behandeling waarbij "schokgolven’’ het lichaam in worden gestuurd. Deze "schokgolven" dringen door tot de plek waar u klachten heeft en stimuleert de stofwisseling, de doorbloeding en hierdoor het weefselherstel. Shockwave therapie stimuleert het lichaam om het weefsel zo goed mogelijk te herstellen.
De behandeling duurt ongeveer tien minuten en wordt gecombineerd met oefeningen. Na drie behandelingen wordt het effect van de therapie geevalueerd om een inschatting te maken bij welk behandelplan u het meeste baat heeft. Hierbij kunt u denken aan het starten van een oefentherapie programma of het herhalen van de shockwave behandeling. De behandeling kan pijn doen maar wij zullen rekening houden met uw pijnbeleving. De fysiotherapeut kan de druk (bar) en frequentie (hertz) aanpassen tijdens de behandeling.
Procare maakt gebruik van een van de nieuwste shockwave aparaten binnen de sector: de storz medical masterpuls mp50.

Bij wie kun je hiervoor terecht binnen Procare fysiotherapie?

Binnen Procare fysiotherapie zijn de volgende therapeuten gespecialiseerd in de dryneedling:

  • Jesse Jongsma
  • Willem Kraak