Fitkids

 

Waarom FITKIDS?
FITKIDS is een fitness- en oefen-programma dat speciaal voor kinderen met een chronische ziekte en/of beperking is ontwikkeld. Er wordt getraind onder professionele begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut in een gewone praktijk- of oefenruimte waar ook sporters zonder beperking trainen. Een belangrijk doel van FITKIDS is om de kinderen een nieuwe ‘life-style' aan te meten waarbij veel bewegen vanzelfsprekend is en vooral ook heel plezierig. FITKIDS is geen vervanging van fysiotherapie. Het leert het kind dat het, ondanks zijn beperking of ziekte, gewoon mee kan doen aan activiteiten en sport.

Voor wie is FITKIDS?
Een FITKIDS-groep bestaat uit kinderen die verschillende beperkingen kunnen hebben, zoals diabetes,  cystic fibrosis, reuma, astma, diabetes mellitus, cerebrale parese of andere chronische aandoeningen. Kinderen die vaak een gedwongen passief leven leiden, met weinig beweging.

Programma
In het programma wordt gewerkt aan het stimuleren en ontwikkelen van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen, zowel fysiek als mentaal. Plezier en ontspanning staan voorop. Het doel is om deze kinderen weerbaarder te maken en hun zelfredzaamheid te vergroten. Iedere les wordt gestart met een gezamenlijke warming-up, waarna een individueel programma volgt. De les wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling down. Het programma duurt een half jaar tot maximaal een jaar. Daarna stromen de meeste kinderen door naar een sportclub of reguliere fitness.

Doorverwijzing
Denkt u dat FITKIDS iets is voor uw kind? Zowel de huisarts, kinderarts, als kinderfysiotherapeut kan kinderen doorsturen naar FITKIDS middels een schriftelijke verwijzing.